Close Sidebar

Hoe gebruik ik Zusto?

Gebruikstips

verhouding

Zusto vervangt alle toegevoegde suikers in een verhouding van 1 op 1. Je hoeft bestaande recepten dus niet aan te passen.

klontering vermijden

Voeg Zusto geleidelijk toe om klontering te vermijden.

karamel

Wil je graag karamel maken? Hou er dan rekening mee dat de vezels in Zusto trager oplossen dan suiker. Voeg Zusto daarom geleidelijk toe, in kleine hoeveelheden, en blijf goed roeren. Laat uitkoken tot je karamelsaus krijgt.

stropen

Om een brixwaarde van 70° te bereiken, meng je 700g Zusto met 300g water, net zoals je met gewone suiker doet. De gewenste hoeveelheid droge stof (brixwaarde) kan worden afgelezen op de refractometer.

Mengen

Meng Zusto niet meteen met boter: dat vermijdt klonteren. Zodra Zusto met een ander ingrediënt gemengd is, kan je de boter zonder problemen toevoegen.

Eieren

Mix je als eerste stap in een proces eieren met Zusto, dan verloopt dit het makkelijkst op hoge snelheid.

Vetgehalte verlagen

Als je Zusto in plaats van suiker gebruikt, kan je het vetgehalte in je bereiding gemakkelijk verlagen met 5 tot 10 % en zelfs meer, zonder de structuur of het mondgevoel te wijzigen. Op die manier reduceer je niet enkel het aantal calorieën van je gerecht uit suiker (400 kcal/100), maar ook die uit vet (900 kcal/100).

Vocht

Zusto is gevoeliger voor vocht dan suiker. Sluit daarom de verpakking na gebruik altijd goed af of bewaar Zusto in een goed afsluitbare suikerpot.

“We waren helemaal overtuigd door de behaalde resultaten. Bovendien is het bedacht en ontwikkeld door een Belgische familie bedrijf.”

Lionel Rigolet, Comme chez Soi

“Zusto is een schitterend alternatief voor al wie van de prachtige producten en creaties van Bernard Proot wil genieten, maar dat niet meer mag of wil omdat hij toegevoegde suikers wil vermijden.”

Prof. Raoul Rottiers

“Obesitas is een welvaartsziekte waar jong en oud steeds meer aan gaan lijden.”

Dr.med. Thierry Hanh